Politica de retur

Politica de retur. Dreptul de retragere

 

1. Conditii generale

 

BIGPIKE ofera posibilitatea returului produselor pentru clientii care notifica intentia lor in termen de maxim 14 de zile calendaristice de la primirea coletului.

 

Returnarea coletului se face exclusiv prin plata costurilor de catre Client. Produsele se pot returna prin orice firma de curierat care asigura livrarea coletului de retur la adresa Comerciantului. Adresa la care se trimit coletele de retur este strada Infratirii, nr 8/3, Targu MuresTelefon de contact: 0742742216

 

In caz de retragere din contract, clientul este obligat sa restituie produsele achizitionate in termen de maximum 14 zile de la data retragerii din contract.

 

2. Modalitati si termene de returnare a produselor

 

Clientul se obliga sa notifice BIGPIKE intentia sa de a returna produsele achizitionate prin e-mail la office@bigfish.ro sau prin telefon la numarul 0742742216 in termen de maxim 14 zile calendaristice de la primirea produselor. In caz contrar, BIGPIKE poate refuza coletul.

 

La returnarea produsului prin curier este obligatorie completarea formularului de retur pentru urmarirea si evidenta livrarii de catre curier, cat si pentru buna desfasurare a intregului proces. Formularul de retur se gaseste aici: https://www.bigpike.ro/index.php?route=account/return/insert
Dupa receptionarea produsului, veti fi contactat de unul dintre operatorii BIGPIKE pentru confirmare si stabilirea detaliilor de returnare a banilor sau inlocuire a produsului.

 

3. Conditii de returnare a produselor

 

In orice situatie de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost trimise Clientului, in ambalajul original, cu etichetele intacte si impreuna cu toate documentele care l-au insotit (factura, certificat de garantie etc.). Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi conditie ca la primire, fara defecte, cu exceptia viciilor ascunse si exceptand defectele deja semnalate de Client in corespondenta cu BIGPIKE.

 

Produsele returnate trebuie sa respecte valorile initiale inscrise pe ambalaj. Nu se accepta retur produsele care au fost folosite deja si care nu mai pot fi repuse in vanzare.

 

In conformitate cu legea in vigoare, BIGPIKE isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada (perisabile) ori deteriora rapid.

 

Produsele ce constituie un set trebuie returnate ca set.

 

4. Termene de returnare a banilor

 

Pentru retururi integrale de comenzi, Clientul primeste banii aferenti produselor returnate si costul transportului achitat initial in interval de 14 de zile calendaristice de la data la care BIG FISH este informat de catre client cu privire la decizia acestuia de a returna produsele si de la solicitarea scrisa de a i se rambursa banii. Aceasta solicitare se considera valida doar daca este insotita de detaliile complete necesare returului banilor.

Dupa validarea returului produselor de catre agentul nostru, clientul poate primi, la alegere, contravaloarea produselor sau echivalentul acestora sub forma altor produse cu valori egale.

 

5. Dreptul de retragere

 

In conformitate cu Ordonanta de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, Clientul are urmaroarele drepturi si obligatii referitoare la retragerea din contractul incheiat la distanta:

 

Clientul are dreptul ca, inainte de expirarea perioadei de retragere, sa se retraga din contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de Client.

 

Clientul se obliga sa returneze doar acele produse care sunt in aceeasi stare in care au fost livrate (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

 

BIGFISH va rambursa Clientului contravaloarea produsului in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii facute de catre Client catre BIGPIKE in ceea ce priveste decizia de retragere din contract.

 

BIGPIKE va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la primirea produsului vandut sau pana la primirea unei dovezi conform careia acesta a fost expediat.

 

6. Exercitarea dreptului de retragere

 

In cazul in care Clientul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, in cazul in care Comanda este achitata, BIGPIKE se obliga sa returneze suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii de catre Client in ceea ce priveste deciziei sa de retragere din Contract.

 

Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

* pentru Comenzile achitate cu OP/ramburs/iTransfer/ Card bancar-> prin virament bancar in contul furnizat de Client;

 

Clientul va informa BIGPIKE in ceea ce priveste intentia sa de retragere din contract prin completarea e-mail la adresa office@bigfish.ro

Pentru returnarea unui produs este obligatorie folosirea formularului special de retur pe care il gasiti AICI

Web Design By ITeXclusiv.ro